Join us on Facebook

Ride-out’s & Activity

De uitgangspunten voor een ride-out bij het DenHaag-chapter.

Regelmatig worden de Ride-Outs op de site gepubliceerd. Zeer waarschijnlijk heb je je favoriete ride out’s al in je agenda gezet. Toch moet je dan regelmatig op de site blijven kijken om eventuele wijzigingen in starttijd en/of startlocatie te vernemen. Doorgaans wordt er in onze ‘afgesloten’ Facebook-pagina een evenement aangemaakt om te kunnen inventariseren hoe groot de opkomst zal zijn.

Een ride out gaat in principe altijd door, tenzij de weersomstandigheden gevaarlijk zijn. Denk aan onweer of ander noodweer. Tegen een regenbuitje kunnen we toch wel? Een regenbuitje kan enigszins worden ondervangen door een oorspronkelijke route die bijvoorbeeld naar het zuiden loopt, als daar regen verwacht wordt, om te zetten naar een route die dan naar het noorden zou kunnen gaan. Of andersom natuurlijk.
Er wordt dan gebruik gemaakt van een reserveroute, we laten zo’n dag in principe niet verloren gaan. Een voorrijder wordt in pricipe geassisteerd door een of meerdere (door de activity uitgezochte) road captains.

Start locaties
Op zaterdag start de route waar de organisator dit wenst en op zondag in principe bij McDonalds in Zoetermeer. Mocht de organisator vinden dat daarmee een behoorlijke tijd verloren gaat, dan wordt een andere startlocatie in de richting van je route aangegeven. Kijk daarom goed in de agenda. Voor wat betreft de lunches wordt ‘de vooruitbetaalde lunch’ variant zoveel mogelijk aangehouden. De keuze hiervoor ligt bij de rit-organisator. Wanneer we bij de waterwegen komen, hou dan rekening met kleingeld voor de veerpontjes. We hebben geen clubkas, dus deze worden niet door de vereniging betaald.

New-members en introducée’s
Het kan voorkomen dat er introducés met de ride out meerijden. Dat is dan in overleg met één van onze leden. Ze mogen inderdaad wel meerijden, maar krijgen dan wel tevoren wat extra instructie om alles tijdens zo’n rit veilig en ordelijk te laten verlopen. 

We hopen met z’n allen op een mooi en veilig seizoen en doen er met elkaar van alles aan om dit te realiseren.
Tot ziens bij een ride-out!