Join us on Facebook

Activity

De uitgangspunten voor een ride-out bij het DenHaag-chapter.

Regelmatig worden de Ride-Outs op de site gepubliceerd. Zeer waarschijnlijk heb je je favoriete ride out’s al in je agenda gezet. Toch moet je dan regelmatig op de site blijven kijken om eventuele wijzigingen in starttijd en/of startlocatie te vernemen.

Bijgaand even een toelichting over onze uitgangspunten bij de vereniging. Een ride out gaat in principe altijd door, tenzij de weersomstandigheden gevaarlijk zijn. Denk aan onweer of ander noodweer. Tegen een regenbuitje kunnen we toch wel? Een regenbuitje kan enigszins worden ondervangen door een oorspronkelijke route die bijvoorbeeld naar het zuiden loopt, als daar regen verwacht wordt, om te zetten naar een route die dan naar het noorden zou kunnen gaan. Of andersom natuurlijk.
Er wordt dan gebruik gemaakt van een reserveroute, we laten zo’n dag in principe niet verloren gaan. Een voorrijder wordt in pricipe geassisteerd door een of meerdere (door de activity uitgezochte) road captains.

Start locaties
Op zaterdag start de route waar de organisator dit wenst en op zondag in principe bij McDonalds in Zoetermeer. Mocht de organisator vinden dat daarmee een behoorlijke tijd verloren gaat, dan wordt een andere startlocatie in de richting van je route aangegeven. Kijk daarom goed in de agenda. Voor wat betreft de lunches wordt ‘de vooruitbetaalde lunch’ variant zoveel mogelijk aangehouden. De keuze hiervoor ligt bij de rit-organisator. Wanneer we bij de waterwegen komen, wordt de overtocht via de veerpontjes door de vereniging betaald.

New-members en introducée’s
Op zaterdag kan het voorkomen dat er vreemd-merk-rijders met de ride out meerijder. Dat zijn niet zomaar mensen die het leuk vinden om mee te rijden, dat zijn mensen die duidelijk hebben laten blijken geïnteresseerd te zijn in de aanschaf van een HD. Deze motorrijders mogen maximaal 2 keer in het seizoen meerijden en krijgen tevoren extra instructie en kunnen op deze manier ‘wennen’ aan onze club zodat ze in een later stadium wellicht lid worden. Op zondag kunnen uitsluitend leden meerijden in overleg een  introducee die ook op een HD rijdt, mee laten rijden.

Ritten en navigatie
Zoveel mogelijk wordt de rit uitgewerkt in Garmin, en beschikbaar gesteld aan de road captains, zodat zij de rit in hun navigatie kunnen laden. In een later stadium kunnen de ritten beschikbaar komen via de site. Indien je geen Garmin hebt, kan wellicht een van de leden deze beschikbaar maken voor de andere navigatiemerken.

We hopen met z’n allen op een mooi en veilig seizoen en doen er vanuit het bestuur alles aan om dit te realiseren.
Tot ziens bij een ride-out,

Bas van Golberdinge
DHC Activity-outdoor Officer